Spakenburg.jpg

Alle activiteiten van de Nierpatiëntenvereniging Zwolle

PAASWORKSHOP ACTIEVE DIALYSE

De lente was al enige dagen geleden begonnen toen er  vrijdag 23 maart hard gewerkt werd op de Actieve Dialyse.

Nadat alle patiënten aangesloten waren werden de benodigde materialen uitgedeeld.

Na het zien van een voorbeeldstuk kon men, al of niet  geheel naar eigen idee, aan de slag.

Dit keer diende  een zinken emmertje als ondergrond.

De verdere benodigdheden bestonden uit:

- buxus

- witte waxflower

- paarse distel

- kwarteleitjes en veertjes

en als “ finishing touch” wat sisal (kunst) of echt hooi.

Er werd hard gewerkt en met her en der een helpende hand, ontstonden er weer mooie bloemstukjes.

Ook in de avondgroep ging men enthousiast aan de slag.

Zo keerde een ieder die dag met een bloemstukje huiswaarts en kon een geslaagde dag afgesloten worden.

Fijne Paasdagen namens Team Actief

Paasstukjes om trots op te zijn!

Macintosh HD:Users:fokkokuper:Desktop:werkmap Inge:paasworkshop 2018:patientenworkshop a 2018.JPG

Macintosh HD:Users:fokkokuper:Desktop:werkmap Inge:paasworkshop 2018:patientenworkshop 2018.JPG

De Bootreis  vind plaats op 6 juni 2018

Even voorstellen.

Gea Hudepohl

Leidinggevende dialyse Isala.

Dag mensen,

Beter laat dan nooit………..

Het blijkt dat ik me nog niet via deze weg aan U voorgesteld heb. Dat ga ik bij deze rechtzetten.

Sinds mei ( !) 2017 ben ik reeds werkzaam als leidinggevende  op de dialyse.

Dat doe ik samen met Marleen Boy, en een leerling ( trainee) leidinggevende.

Ik ben van oorsprong opgeleid als  kinderverpleegkundige. Echter de afgelopen ruim   30 jaar ben ik leidinggevende geweest. In allerlei verschillende functies op allerlei verschillende afdelingen. Eerst in het mooie Weezenlanden, later in het fijne Diaconessenhuis te Meppel. Mijn laatste functie daar was die van zorgmanager.

Dialyse is nieuw voor mij. Ik ben inmiddels goed ingewerkt op de afdeling en heb goed zicht op de werkprocessen hier. Het is in mijn optiek een heel bijzondere afdeling.,met fijne patiënten waar we als team  echt een behandelrelatie mee aan gaan. In combinatie met vakinhoudelijke technische  uitdagingen is dit een zeer boeiende werkplek voor mij, maar ook voor onze verpleegkundigen en zorgassistenten.

We mogen als team zorgdragen voor een mooi en groot dialysecentrum, waar we ten allen tijde in dienst willen staan van onze patiënten. Daarnaast is het voor mij persoonlijk een mooie uitdaging om aan zo’n breed en gevarieerde club mensen leiding te mogen geven. Elke dag is anders!

Ik ben bij dat ik mijn steentje daaraan mag bijdragen.

U treft mij 4 dagen per week op de locatie  centrum, af en toe ben ik op de buitenlocaties Actief en Meppel.

Hartelijke groet,

Gea Hudepohl

Op 11 november jl. werd de themadag: Chronisch ziek… wat kun je zelf, georganiseerd door de Nierpatiëntenvereniging Zwolle, de Nierpatiënten vereniging Oost Nederland, het Longfonds, de Diabetesvereniging Nederland, de Hart & Vaatgroep en de Nierpatiëntenvereniging Nederland.

Deze themadag vond plaats in Nijverdal.

Sprekers waren o.a. Robert van der Wolk, Leontien Hommels, Machteld Huber en Henk Bilo.

Aan de orde kwam: Ga niet bij de pakken neerzitten; verleg je grenzen. Behoud een positieve instelling; probeer gezond te leven en te bewegen. U kreeg geen kant en klare oplossingen aangedragen. Hulpverleners kunnen u helpen, maar het initiatief ligt bij u.

Tussen de presentaties was een korte beweging sessie. Henk Kampman gaf bewegingsinstructies. Iedereen in de zaal kon meedoen

Tussen de middag was er een lunch georganiseerd. Tijdens deze lunch kon men elkaar spreken en ideeën uitwisselen.

Ook was er een informatiemarkt.

Nijverdal 5

Nijverdal 3