rennen.jpg

Welkom op de website van de Nierpatiëntenvereniging Zwolle!

Alle activiteiten van de Nierpatiëntenvereniging Zwolle

Op 5 november jl. vond er een themamiddag plaats in Nijverdal. Deze middag was georganiseerd door de Harteraad, het Longfonds, Diabetesvereniging Nederland, de Nierpatiëntenvereniging Noord-Oost Nederland en door de Nierpatiëntenvereniging Zwolle.

Het thema van de middag was ‘Mantelzorg’ Voor de pauze sprak mevrouw Lucia Wolters van Evenmens. Deze organisatie verleent mantelzorg o.a. in Nijverdal, Goor en Raalte. Het onderwerp was: ‘Informele zorg voor elkaar’. Mantelzorg kan heel zwaar zijn. Hoe blijf je zelf in balans. Je kunt hulp inschakelen als het te zwaar wordt. Vraag op tijd hulp en geef mensen die hulp aanbieden de gelegenheid hulp te verlenen. Vrijwilligers van Evenmens komen gratis. Zij komen op bezoek, doen spelletjes, vullen formulieren in, plegen telefoontjes, rijden naar een ziekenhuis enz. Ze komen niet het huis poetsen.
Evenmens geeft ook ondersteuning en tips hoe je moet omgaan met chronisch zieke mensen. De relatie kan veranderen, is niet gelijkwaardig meer. Daar zijn cursussen voor: gedragsverandering. Mensen vinden het vaak lastig en duur om hulp te vragen bij een gemeente. Ze moeten vaak een hoge eigen bijdrage betalen. Wel is er in de meeste gemeenten een Steunpunt Mantelzorg.

Na de pauze sprak mevrouw Wenny van der Hee van het project ‘Naasten in beeld’. Dit is een project van zes patiëntenverenigingen. Veel naasten zeggen geen mantelzorger te zijn. Ze zijn dat eigenlijk wel. Je hoeft geen zorg te verlenen, maar het gaat altijd wel over de patiënt. Zelden wordt er aan de naaste gevraagd: hoe gaat het met jou? Stress niveaus bij naasten kunnen net zo hoog of hoger zijn dan bij de patiënt. Spanning, depressie, angst. Naasten in Beeld kan informatie geven over regelingen die er zijn bv. bij ontslag uit het ziekenhuis. Over regelgeving betreffende de thuiszorg. Lotgenotencontact is belangrijk. Ook: hoe vertel ik mijn kinderen over mijn ziekte en hoeveel en wat vertel ik. Kinderen willen weten wat er aan de hand is.

Al met al: een bijzonder interessante themamiddag.

Dit jaar heeft het bestuur van de NVZ besloten ons kerstdiner weer te laten plaatsvinden op de volgende locatie:

Hotel Zwartewater en wel op zaterdag 15 december.
Het adres is
De Vlakte 20
8064 PC Zwartsluis

Als bestuur hebben wij er alle vertrouwen in dat de eigenaren van dit restaurant er weer in zullen slagen ons kerstdiner tot een succes te maken. Wij verwachten u tussen 17.00 en 17.30 uur en verwelkomen u met een welkomstdrankje. Zaal open vanaf 16.45 uur. De andere drankjes zijn voor eigen rekening.

Vanaf 17.30 uur kunt u genieten van een diner buffet. De avond eindigt om ongeveer 21.00 uur.

De prijs voor dit alles:
Als lid is het gratis, de tweede persoon betaalt € 15,--, de derde en vierde persoon betalen elk € 35,-.

Vanwege de grote belangstelling is het niet mogelijk om met meer dan vier personen per lid deel te nemen aan het buffet. Uw bijdrage aan de kosten voor het kerstdiner wordt op veler verzoek bij binnenkomst (dus waar u zich meldt) geïnd. (Wilt u met gepast geld betalen?)

U kunt zich bij AEilt Dalebout opgeven. Dit kan rechtstreeks (zie de gegevens voorin de DiaPost) of d.m.v. het opgavestrookje. U kunt zich tot uiterlijk 10 december opgeven. Hebt u zich opgegeven en bent u toch verhinderd, geef dit dan zo snel mogelijk door. Er moet wel voor u worden betaald. Wanneer u zich niet afmeldt, zullen wij u vragen uw bijdrage te voldoen. Overmacht uiteraard daargelaten.

Het buffet zal zoutarm worden bereid.

Tot 15 december a.s. op het kerstdiner.
AEilt Dalebout en Denie Adelerhof

PAASWORKSHOP ACTIEVE DIALYSE

 

De lente was al enige dagen geleden begonnen toen er  vrijdag 23 maart hard gewerkt werd op de Actieve Dialyse.

Nadat alle patiënten aangesloten waren werden de benodigde materialen uitgedeeld.

Na het zien van een voorbeeldstuk kon men, al of niet  geheel naar eigen idee, aan de slag.

Dit keer diende  een zinken emmertje als ondergrond.

De verdere benodigdheden bestonden uit:

- buxus

- witte waxflower

- paarse distel

- kwarteleitjes en veertjes

en als “ finishing touch” wat sisal (kunst) of echt hooi.

Er werd hard gewerkt en met her en der een helpende hand, ontstonden er weer mooie bloemstukjes.

Ook in de avondgroep ging men enthousiast aan de slag.

Zo keerde een ieder die dag met een bloemstukje huiswaarts  en kon een geslaagde dag afgesloten worden.

 

Fijne Paasdagen namens Team Actief

 

 

Paasstukjes om trots op te zijn!   

 

 

       
  Macintosh HD:Users:fokkokuper:Desktop:werkmap Inge:paasworkshop 2018:patientenworkshop a 2018.JPG
 
    Macintosh HD:Users:fokkokuper:Desktop:werkmap Inge:paasworkshop 2018:patientenworkshop 2018.JPG

 

 

 

 

Even voorstellen.

 

Gea Hudepohl

 

Leidinggevende dialyse Isala.

 

 

Dag mensen,

 

 

Beter laat dan nooit………..

 

Het blijkt dat ik me nog niet via deze weg aan U voorgesteld heb. Dat ga ik bij deze rechtzetten.

 

Sinds mei ( !) 2017 ben ik reeds werkzaam als leidinggevende  op de dialyse.

 

Dat doe ik samen met Marleen Boy, en een leerling ( trainee) leidinggevende.

 

Ik ben van oorsprong opgeleid als  kinderverpleegkundige. Echter de afgelopen ruim   30 jaar ben ik leidinggevende geweest. In allerlei verschillende functies op allerlei verschillende afdelingen. Eerst in het mooie Weezenlanden, later in het fijne Diaconessenhuis te Meppel. Mijn laatste functie daar was die van zorgmanager.

 

Dialyse is nieuw voor mij. Ik ben inmiddels goed ingewerkt op de afdeling en heb goed zicht op de werkprocessen hier. Het is in mijn optiek een heel bijzondere afdeling.,met fijne patiënten waar we als team  echt een behandelrelatie mee aan gaan. In combinatie met vakinhoudelijke technische  uitdagingen is dit een zeer boeiende werkplek voor mij, maar ook voor onze verpleegkundigen en zorgassistenten.

 

We mogen als team zorgdragen voor een mooi en groot dialysecentrum, waar we ten allen tijde in dienst willen staan van onze patiënten. Daarnaast is het voor mij persoonlijk een mooie uitdaging om aan zo’n breed en gevarieerde club mensen leiding te mogen geven. Elke dag is anders!

 

Ik ben bij dat ik mijn steentje daaraan mag bijdragen.

 

U treft mij 4 dagen per week op de locatie  centrum, af en toe ben ik op de buitenlocaties Actief en Meppel.

 

 

Hartelijke groet,

 

Gea Hudepohl