topfoto.jpg

Op 11 november jl. werd de themadag: Chronisch ziek… wat kun je zelf, georganiseerd door de Nierpatiëntenvereniging Zwolle, de Nierpatiënten vereniging Oost Nederland, het Longfonds, de Diabetesvereniging Nederland, de Hart & Vaatgroep en de Nierpatiëntenvereniging Nederland.

Deze themadag vond plaats in Nijverdal.

Sprekers waren o.a. Robert van der Wolk, Leontien Hommels, Machteld Huber en Henk Bilo.

Aan de orde kwam: Ga niet bij de pakken neerzitten; verleg je grenzen. Behoud een positieve instelling; probeer gezond te leven en te bewegen. U kreeg geen kant en klare oplossingen aangedragen. Hulpverleners kunnen u helpen, maar het initiatief ligt bij u.

Tussen de presentaties was een korte beweging sessie. Henk Kampman gaf bewegingsinstructies. Iedereen in de zaal kon meedoen

Tussen de middag was er een lunch georganiseerd. Tijdens deze lunch kon men elkaar spreken en ideeën uitwisselen.

Ook was er een informatiemarkt.

Nijverdal 5

Nijverdal 3