tweede1.jpg

Vertellers gezocht TransplantERENdag

Op zaterdag 13 juni 2020 organiseert de Stichting Nationaal Donor Monument voor de twaalfde keer deze bijzondere middag. Het motto voor 2020 is EN NU VERDER!
Enkele getransplanteerden, hun dierbaren, nabestaanden van donoren en donoren bij leven vertellen dan hun eigen, unieke verhaal rondom orgaantransplantatie of –donatie. En bij dat vertellen hebben wij uw hulp nodig!

‘In periodes van ziekte en wanhoop, bij herstel en hoopvolle verwachting, alsook in het hier en nu is er vaak een lied dat een tijdje met ons mee reist. Dat kan een stemmige ballade zijn, een hit, een ingetogen of juist opzwepend lied van wie dan ook.

Wij zoeken mensen die op deze dag over hun ervaringen van ‘toen EN NU VERDER’ willen vertellen. Welk lied sleepte u door die vaak verwarrende en meestal heftige periode rondom orgaantransplantatie en donatie? Welk lied vertolkt uw huidige geluk of tevredenheid? En wat is het bijbehorende verhaal?

Deze mensen worden door ervaren vertellers vooraf uitgebreid geholpen met het schrijven en voordragen van hun eigen verhaal. Wij zorgen er vervolgens voor dat het betreffende lied die middag live wordt uitgevoerd!’

Schiet u zo’n lied te binnen? Stuur ons dan de titel van dat lied, liefst inclusief de tekst en de vertolker ervan, toe. Beschrijf ook in enkele zinnen uw eigen ervaringen van toen en nu verder! Bedenk: het hoeft nog lang geen afgeronde tekst te zijn! Zend deze herinneringen naar onderstaand mailadres. Bent u nog niet zeker of u wilt meewerken, maar wel geïnteresseerd, of hebt u wellicht nog vragen? Ook dan is een reactie van harte welkom!

U kunt tot 31 oktober a.s. uw beknopte verhaal met bijbehorend lied of eventuele vragen sturen naar Godfried Beumers, die verantwoordelijk is voor de inhoud van het programma. U krijgt dan meer informatie of antwoord op die vragen. Medio november hoort u of uw verhaal en bijbehorend lied zullen klinken tijdens de TransplantERENdag 2020.

Stuur uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kijk voor verslagen van eerdere TransplantERENdagen op www.donormonument.nl