rennen.jpg

De Nierpatiëntenvereniging Zwolle (NVZ) is een vereniging van en voor nierpatiënten, van de Isalaklinieken in Zwolle en Meppel en de Elyeklinieken Emmeloord

Lid kunnen worden:

• hemodialyse patiënten
  • CAPD en APD patiënten
  • predialyse patiënten
  • getransplanteerden
  • partners/ nabestaanden of familieleden van nierpatiënten.

Wat doen wij voor u:

• wij behartigen de individuele en collectieve belangen van nierpatiënten, die verbonden zijn aan een van de aangesloten dialysecentra of die wonen in het werkgebied van de vereniging
  • wij bevorderen de mondigheid, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van nierpatiënten, waarbij de vereniging de spreekbuis voor de aangesloten patiënten is
  • wij werken in de aangesloten dialysecentra nauw samen met de dialyseverpleegkundigen, de leiding van de afdeling en het MMW(Medisch Maatschappelijk Werk).

Hoe doen wij dat:

• wij bezoeken de hemodialysepatiënten twee keer per jaar op de afdeling <
  • wij hebben regelmatig overleg met de hoofden van de afdeling en met MMW (Medisch Maatschappelijk Werk)
  • wij bevorderen op een actieve manier het contact tussen de leden (lotgenotencontact) door:
    • het geven van voorlichting over medische en sociaal maatschappelijke aangelegenheden
    • het organiseren van themamiddagen/- avonden
    • het organiseren van een jaarlijkse bootreis en kerstdiner.

Ons verenigingsblad “DiaPost” ontvangt u 2x per jaar. Daarnaast ontvangt u elke twee maanden het magazine “Wisselwerking” van de Landelijke Nierpatiëntenvereniging (NVN). Leden van onze vereniging zijn automatisch lid van de NVN.

Samen staan wij sterk:

Wij werken samen met de Nierpatiëntenverenging Oost-Nederland en met de Diabetesverenigingen Oost Nederland en Regio Oude en Nieuwe Land.